Güz Dönemi Çevrimiçi Sınav Uygulamaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sevgili öğrenciler,

2020 – 2021 Akademik  Yılı Güz Döneminde uygulanacak çevrimiçi sınavlarda sınav güvenliği kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda aşağıdaki kuralların uygulanmasına karar verilmiştir.

1. Sınavda Önceki Soruya Gitmeyi Engelleme: Sınavlarda çoktan tek seçmeli sorularda, hem sorular hem de seçenekler karıştırılarak öğrencilere sunulacaktır. Ayrıca, sınav soruları arasında geçiş yapma engellenecek olup; boş bırakılan ya da işaretlenip geçilen sorulara dönüş yapmak mümkün olmayacaktır.
  2. İnternetin kesilmesi durumunda sınava devam etme: İnternetin kesilmesi durumunda öğrencilerimizin sınavlara kaldıkları yerden devam edebileceklerdir. Ancak, bu seçenek ancak tanımlı sınav saatleri arasında geçerli olacaktır.
  3. İşaretleme Yapılmadan Sorular Geçilemeyecek: Sınav esnasında öğrenci sehven “Sıradaki” butonuna birden fazla kez basarak soruları atlayamayacaktır. “Sınavda Önceki Soruya Gitmeyi Engelle” ayarımız açık olduğundan sorular arası geçiş mümkün olmayacaktır.  “Çoktan Tek Seçmeli Sorularda İşaretleme Yapmadan Sonraki Soruya Geçmeyi Engelle” ayarımız açık olduğundan öğrencinin çoktan tek seçmeli tipindeki sorularda herhangi bir işaretleme yapmadan veya boş bırak seçeneğini işaretlemeden sınava devam edebilmesi engellenmiştir.
  4. Birden Fazla Cihaz veya Tarayıcı ile Sınava Girme Engellendi: Öğrencinin sınava aynı anda farklı cihaz veya tarayıcı üzerinden girmesi engellendi. Eğer öğrenci sınav esnasında farklı cihaz veya tarayıcı üzerinden giriş yaparsa sınava ilk girilen ortamda “Bu kullanıcı ile sınava başka bir cihaz veya tarayıcı üzerinden giriş yapıldığı için cevaplarınız kaydolmayacaktır” uyarısı verilmektedir. Böylece öğrencinin sınavına son girdiği ortamdan sınava devam etmesi sağlanmaktadır.
  5. Üçüncü parti yazılımların kullanımı: Sınav modülümüzde öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde sınavlarını gerçekleştirebilmesi için soru görüntüleme esnasında arka planda şifreleme işlemleri gerçekleşmektedir. Eğer öğrenci, sınav esnasında sayfasının (tarayıcısının) içeriğini değiştiren herhangi bir eklenti (Google çeviri vb.) kullandığı takdirde soru ve cevap metinlerini görüntülemede sorun yaşayabilir. Bu nedenle web tarayıcılarınızda sınav sırasında üçüncü parti eklentilerin/yazılımların kullanılmamasına dikkat ediniz.
22 Kasım 2020

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?